SENI CERIA...kerja itu, kerja ini..kerja sana..kerja sini...

0

Posted by SCad | Posted in , , , , , | Posted on 10:38 AM

Assalamualaikum untuk semua.. Alhamdulillah, hari kami benar-benar mempunyai kesempatan untuk berkongsi cerita bersama anda pembaca kami. Di bawah ini, kami tunjukkan hasil kerja kami yang lalu.




Signboard Restoran + Sportlight
Lokasi : Kajang
MATERIAL YANG KAMI GUNAKAN...FRAME 1" + VINYL UV

 


NOMBOR RUMAH.. cantik tak? 
kami juga boleh menghasilkan bukan saja dri acrylic plastik malahan dari kayu juga..




sekali lagi pihak USIM ingin menggunakan perkhidmatan kami..
TERIMA KASIH USIM..
Reflective sticker.. Kenderaan Keselamatan USIM




CARTA ORGANISASI
Lokasi : Pejabat Pendaftar UPM
Mat : Acrylic Plastic 8mm, 5mm, 4mm, 3mm, 2mm, 
Slot, PVC cutting sticker, Inkjet High Res. Clear sticker, white sticker..




Acrylic 3D untuk JPM




STICKER JUARA LAGU
hihi..dah berkurun, baru kami nak upload..
kerja print sticker je rezeki kami untuk juara lagu..
mana la tahu, tahun depan dapat yang lebih lagi.. ;)
TERIMA KASIH TV-3



TQ SUDI SINGGAH DI BLOG KAMI...;)

SIGNBOARD KEDAI KAMI DAH BERUBAH ^_^

0

Posted by SCad | Posted in | Posted on 9:03 AM





Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Semoga semua ceria-ceria selalu...

Entry kali ini, kami ingin berkongsi tentang perubahan signboard lama kedai kami. Rasanya sudah lama kami teringin untuk merubahnya, tapi oleh kerana kami dilanda kesibukkan menyiapkan tempahan oleh pelanggan jadi kami utamakan apa yang patut kami utamakan (alhamdulillah rezeki kami murah...terima kasih pelanggan semua..)


MEMPERSEMBAHKAN....










TAraaaaaaaaaaaaaa...




Cantik tak???

nampak lebih matang bukan???

hihuuuuuu

tq semua..ketemu di lain entry.. ;)

TM bersama KAMI...kami BERSAMA tm...

0

Posted by SCad | Posted in | Posted on 10:19 AM

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Harapan kami semoga anda semua diberi kesihatan yang bagus untuk hari ini, dan hari-hari seterusnya..

Dikesempatan ini, kami ingin berkongsi dengan anda semua tentnag hasil kerja kami untuk program TM..(maaf kami dah lupa tarikh kejadian...baru sekarang kami sempat berkongsi dengan anda. yang pasti Program ini berlangsung pada awal April yang lalu..)

Selamat menjamu mata....




Program : TM Career & Education Fair 2012
Lokasi : Menara TM



Program : TM Career & Education Fair 2012
Lokasi : Menara TM

tq sudi singgah kat blog SENI CERIA.. ;)

OTAK KAMI BAGAI TERUJI UNTUK PROGRAM "LAMAN KASIH"

0

Posted by SCad | Posted in | Posted on 9:16 AM

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, akhirnya tamat sudah penantian kami untuk melihat hasil kerja kami yang berhempas pulas memerah otak dan keringat untuk melaksankan idea bagi program "LAMAN KASIH"

Oleh yang demikian, kami tak mahu bercerita panjang berjela...anda semua dijemput melihat hasil kerja kami... kalau ada yang sudi komen, dipersilakan. Kami akan menerima cadangan anda dengan sebaiknya :)

Jemput tengok semua...


Program - "Laman Kasih"
Lokasi - Wisma Tani MOA 
Tarikh - 14 April 2012

******* TETIBA........Seni Ceria Advertising telah menjadi Seni Ceria Landscaping..




ini hasil kerja kami tetiba menjadi tukang kebun bertauliah..hihihi




inilah "PINTU PUAKA" yang ditunggu-tunggu hasilnya..kihkih..
kami sendiri rasa seronok dengan hasil kejadian pintu ni..

cantik tak idea kami???




FINALLY.....akhirnya....
INILAH HASILNYA!!

semangat nak menyiapkan taman dalam bangunan ni..

kami sempat tidur cuma 4 jam dari 48 jam.. 
lepas program memang semua pengsan.. 
apa-apapun, kami amat berpuas hati bila client puas hati.. 

Ok semua, sehingga ketemu di lain entry.. ;) 

SAMBUTAN HARI MARA 2012

0

Posted by SCad | Posted in , | Posted on 10:51 AM


Assalamualaikum da salam sejahtera untuk semua pembaca yang sudi singgah ke blog SENICERIA... first of all, rasanya dah terlalu lama kami tak berkesempatan untuk updated berita-berita terbaru mengenai hasil-hasil kerja kami. Oleh yang demikian, hari ini.. di kesempatan ini, kami ingin mempersembahkan hasil kerja-kerja kami selama kami menyibukkan diri kami..hihihi..

let's go guys....



 
 SAMBUTAN HARI MARA 2012
Lokasi : KKTM Beranang, Selangor.



kami terlibat secara langsung dalam persiapan program ini.. 
dari membuat buku program, sign tanam pokok, banner, 
pasang backdrop, tambahan sign arah dalam bangunan, 
misi visi mara dan lain-lain. 
 




Lokasi : Kolej Kemahiran Tinggi Beranang 
(nasib kami baik sebab duduk berjiran)
Jam 4-00 pagi..masih bertungkus lumus dengan pemasangan sign-sign.. 
selain dari pembuat signboard dan pemasangan, kami juga menjadi tukang 
**sapu..
**tukang lap..
apa-apapun kami happy dan enjoy :-).. 


Sesungguhnya, kami bekerja dengan sepenuh hati kami. Inilah kekuatan Team Seni Ceria. Kami pulang jam 5-15 pagi dengan tawa gembira kerana merasa puas dengan hasil kerja kami. Alhamdulillah, syukur padaMu ya Allah kerana senangtiasa memberi peluang & kekuatan kepada kami..




Terima kasih kepada Tuan Pengarah KKTMB 
& staff-staff yang memberi peluang kepada team Seni Ceria.. :)

sampai ketemu lagi di lain entry...tq semua ;)

HOTEL SERI MALAYSIA BERSAMA KAMI

0

Posted by SCad | Posted in | Posted on 1:21 PM

Selamat petang semua pembaca yang sudi singgah di blog SENI CERIA. Semoga anda sihat-sihat semuanya. Dikesempatan ini, kami ingin berkongsi hasil kerja kami sepanjang berada di awal tahun 2012. Salah satunya adalah program anjuran Hotel Seri Malaysia. Sempena ROAD TOUR KEMPEN SENYUM SERI MALAYSIA, pihak hotel berkenaan telah berkenan untuk menggunakan perkhidmatan kami sebagai sebahagian dari tenaga kerja mereka. MEMPERSEMBAHKAN hasil kerja KAMI...........:-





kerja-kerja awal untuk advertise hotel seri malaysia...
tengah makeup van bagi cun..
terima kasih kepada zaramiz sdn bhd & ad media sdn bhd
kerana memberi peluang sekali lagi kepada kami.. TQ..TQ.. daun sawi :)





80% siap...fuhh!!
baru 1 van.. chaiyok!! chaiyok!! ..
Road Tour Hotel Seri Malaysia..






canopy.. Road Tour Hotel Seri Malaysia





tapak untuk 'Wheel of Fortune'





'Wheel of Fortune'... cun tak?
Road Tour Hotel Seri Malaysia





di - Melaka Sentral





di - Tesco Seremban Jaya





di - KL Sentral





p/s:- Untuk melihat gambar selebihnya, anda dijemput untuk ke sini


Sekian untuk kali ini. Terima kasih kerana sudi singgah ke blog kami :)

SELAMAT TAHUN 2012

0

Posted by SCad | Posted in | Posted on 3:47 PM

Kini kita sudah memasuki tahun baru 2012. Doa kami semoga hasil kerja kami semakin diterima ramai. Semoga rezeki untuk kami juga bertambah. Begitu juga doa kami untuk kalian pembaca kami. Sempena 2012 ini juga kami cuba memajukan diri kami setapak lagi dengan mewujudkan laman PAGE kami sendiri di facebook kerana kami memahami dengan segala maklumat dunia di hujung jari, kami perlu mewujudkan PAGE ini untuk memudahkan kami mempromosi syarikat kami dan hasil kerja kami untuk tatapan umum.


Kepada pembaca-pembaca kami, semoga kalian terus menyokong hasil kerja kami. Kalau sudi dan berkesempatan, sudilah kiranya memperkenalkan hasil kerja kami kepada sahabat handai, kawan-kawan dan sesiapa saja yang memerlukan khidmat kami. InsyaAllah kami akan memberikan yang terbaik untuk kalian.


Terima kasih kerana sudi singgah di blog kami...:)

PROFIL

My photo
Beranang, Selangor, Malaysia
29,Jln 3/3, Bdr Tasik Kesuma, 43700 Beranang, Selangor. www.seniceria.com.my no tel : 0193092700 (radin) 0132892700 (idaa) no faks :03-87230959 emel : seniceria@gmail.com